Uložak mrežica RL10 50MCR ATLAS

Uložak mrežica RL10 50MCR ATLAS

Set za uštedu vode 71 ECF

Set za uštedu vode 71 ECF

Set za uštedu vode 73 ECF

ECF 73 - set za uštedu vode i struje
Uštedi vodu i struju

Perlatori su ventili koji smanjuju potrošnju vode bez gubitka komfora. Montiraju s...Pregledaj potpun opis proizvoda

50,00 KM
Dostupnost: Dostupno
SKU
722367

ECF 73 - set za uštedu vode i struje
Uštedi vodu i struju

Perlatori su ventili koji smanjuju potrošnju vode bez gubitka komfora. Montiraju se na slavine ili tuš ručice. Štedeći vodu tako štedite i struju. Vrlo su jednostavni za montažu i lako se održavaju. Malo ulaganje a velika dobit.

Potrošnja vode
Potrošnja vode direktno uzrokuje potrošnju energenta kojim se voda grije. Najskuplje je grijati vodu na struju, a najpovoljnije
energijom Sunca. Skoro svaki energent uzrokuje štetnu emisiju CO2. Smanjenjem potrošnje vode značajno smanjujete utrošak energenta.

Koliko ću vode trošiti poslije ugradnje ECF SETA?
Potrošnja vode prilikom mjerenja najčešće iznosi od 12-18 lit/min., dok na slavini od 8 -15 lit/min. Nakon ugradnje ECF SET-a potrošnja na tušu će biti 6 - 8 lit/min, a na slavini 4 - 6 lit/min. Smanjenje u procentima iznosi od 40 - 75%.

ECF Set 73 sadrži:
1 x ventil za tuš sa brtvom
2 x ventil za slavinu s brtvom
Mjernu vrećicu i uputstvo
Sa ovim setom u roku godinu dana otplatit će te kupljeni bojler kroz uštedu novca na računima vode i struje.

UPUTSTVO ZA MONTAŽU
1. Izmjerite trenutnu potrošnju vod

a. Navucite mjernu vrećicu na slavinu ili ručicu tuša
b. Otvorite vodu do kraja da teče 10 sekundi
c. Zatvorite vodu, podignite vrećicu i očitajte vrijednost

Taj broj označava potrošnju na Vašoj slavini/tušu u jednoj minuti.

2. Ugradite štedne ECF ventile

SLAVINA: Skinite stari regulator mlaza sa slavine skupa sa brtvom unutar slavine i postavite novi.
TUŠ: Isti postupak. Odvijte crijevo tuša od slavine, stavite ECF ventil i na njega navijte crijevo.Štedni ventil

Napomena:

Reduktor (muški 24 M) i Reduktor (ženski 22) dolaze u ECF Setu 72 / 73 i služe za prilagodbu montaže na slavini (ako imate drugačiji navoj).3. Izmjerite potrošnju vode nakon ugradnje ECF ventila (ponovite korak 1.)

Ponovo izmjerite protok vode s mjernom vrećicom na isti način kao ranije. Razlike koje ustanovite pri svakodnevnom korištenju mogu osigurati uštedu troškova u prosječnom domaćinstvu i do 250 € godišnje (ovisno o razlici u potrošnji, energentu, broju članova obitelji, dužini tuširanja, brijanja, dnevne higijene...)

OGRANIČENJA
ECF štedni ventili se ne smiju ugrađivati na male niskotlačne bojlere, osim ako nisu Atlantic bojleri.Održavanje ECF ventila

Skinite ECF štedni ventil, stavite u čašu ili sl. i uspite kuhinjski ocat da ih prelije tako da ne plutaju. Ostavite preko noći, isperite
ih i vratite. Ponoviti 1-2 puta godišnje.Pogledajte i ostale ECF setove za uštedu


Znate li da je za normalno tuširanje dovoljan protok vode od 6 l u minuti? Većina kućanstava ima protok i do 20 l/min.

Kako štedi vodu?
Smanjuje protok vode na 6 l u minuti i to bez gubitka komfora.

Kako štedi struju?
Tako što će te smanjiti količinu ugrijane vode. Ako vam je do sada trebalo 10 litara tople vode sada će te se moći tuširati s 5 litara tople vode. Nije isto ugrijati 5 i 10 litara vode.

Za 5 litara tople vode potrebno je manje struje nego za 10 L.

Dostava za pakete (kg) KM
od 0 do 10 kg 12,00
od 10 do 20 kg 12,00
od 20 do 30 kg 13,00
od 30 do 40 kg 26,00
od 40 do 50 kg 29,00
od 50 do 70 kg 40,00
od 70 do 80 kg 50,00
od 80 do 100 kg 53,00
od 100 do 150 kg 60,00
od 150 do 250 kg 66,00
od 250 do 300 kg 75,00
od 300 do 400 kg 85,00
od 400 do 500 kg 120,00
od 500 do 600 kg 140,00

*Besplatna isporuka artikala do 20 km udaljenosti od naših poslovnih centara.

*Minimalni iznos narudžbe je 20KM.

UPC kartično plaćanje

UPC sistem kartičnog plaćanja je usluga Raiffeisen banke koja omogućava elektronsku trgovinu uz prihvat MasterCard i Visa kartica prema najvišim svjetskim standardima sigurnosti. Omogućeno je da plaćate iz bilo kojeg dijela svijeta tim karticama bez obzira koja banka je izdavalac kartice. Plaćanje možete izvršiti bez obzira da li je riječ o debitnim, kreditnim, shopping ili revolving karticama.

Kartice za plaćanje

Plaćanje pouzećem na adresi

Opcija plaćanja pouzećem vam omogućava da iznos narudžbe platite gotovinom prilikom same dostave na navedenu adresu, tek kada robu preuzmete. Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu.

Virmansko plaćanje

Na svoju e-mail adresu dobit ćete predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Uplatu možete izvršiti korištenjem internet bankarstva, mobilnog bankarstva, putem banke ili pošte. Po zaprimljenoj uplati, šaljemo vam naručene proizvode dostavom na naznačenu adresu. Ukoliko ste se odlučili za preuzimanje robe u poslovnici, istu ćemo Vam pripremiti i obavijestiti Vas o vremenu preuzimanja.

Kupac je dužan da obavijesti prodavca ukoliko je roba oštećena prilikom transporta ili ukoliko proizvod ne odgovara karakteristikama koje je naručio kupac. U tom slučaju prodavac će u što kraćem roku provjeriti stanje pošiljke i poslati novu, odnosno kupac će moći da zamijeni proizvod ili vrati u zamjenu za novac unutar 8 dana od preuzimanja robe. Za ostvarivanje ovog prava, potrebno je neoštećeni proizvod poslati u originalnom pakiranju sa svom opremom i dokumentacijom s kojim je proizvod bio originalno isporučen.

Ukoliko ustanovite, prilikom prve upotrebe unutar 8 dana od preuzimanja, da je proizvod kojeg ste naručili neispravan, molimo Vas da nas kontaktirate i pošaljite informacije s brojem narudžbe, brojem računa ili Vašim korisničkim imenom i opisom na email [email protected], ili nas pozovite na +387 32 443 411 ili putem društvenih mreža.

⚠ Napomena: Prikazane cijene na Webshopu važe samo ukoliko se isporučuje iz Prodajnog centra u Zenici. Za sve ostale Prodajne centre i dostavu, cijena na upit [email protected] ! ⚠


Minimalni iznos za besplatnu dostavu 20 km od Prodajnog centra iznosi 20 KM