Ovo je demo trgovina. Narudžbe neće biti obrađene niti naplaćene. Slobodno se registrirajte i istražite mogućnosti našeg shopa.

Röfix 950 zidarski mort 25/1

RÖFIX 950
Krečno-cementni malter za zidanje - M5

Pravne i tehničke napomene: Prilikom ugradnje naših proizvoda potrebno je obratiti pažnj...Pregledaj potpun opis proizvoda

4,50 KM
Dostupnost: Dostupno
SKU
000703

RÖFIX 950
Krečno-cementni malter za zidanje - M5

Pravne i tehničke napomene: Prilikom ugradnje naših proizvoda potrebno je obratiti pažnju na važeće tehničke listove, držati se općenitih kao i specifičnih regionalnih normi (ÖNORM, SIA, itd.,), kao i preporuka pojedinih nacionalnih strukovnih udruga.

Područja primjene: Malter za uobičajene zidove bez visokih izolacionih svojstava (npr. cigla, cementni kamen, krečno-pješčani kamen), kod normalnih statičkih zahtjeva. Grupa maltera M5 prema EN 998-2.

Sastav:
- Cement,Vapno,Visokovrijedni lomljeni vapnenac ;
- Ne sadrži organske komponente
- Dodaci za poboljšanje obradivosti

Osobina:
- Jednostavna mašinska ugradnja
- Dobra prionjivost na kamen
- Visoka izdašnost
- Jednostavna ugradnja zidarskom mistrijom
- Moguća dostava sa zaštitom od smrzavanja

Uslovi obrade: Za vrijeme obrade i sušenja temperatura okoline tj. podloge ne smije biti ispod +5°C i iznad +30°C. Sve do potpunog sušenja, materijal treba štititi od mraza, brebrzog sušenja (direktnih sunčevih zraka, vjetra) i naknadnog provlaživanja (kiše).

Priprema podloge:
Smrznuta cigla ne smije se ugraditi. Suhu, vrlo upojnu ciglu prije ugradnje navlažiti.

Priprema materijala: Vreću RÖFIX zidarskog morta zamiješati u protočnoj mješalici, mješalici na slobodni pad ili prisilnoj mješalici, u trajanju od 2 minute. Kod miješanja mješalicom na slobodni pad prvo se dodaje voda, a zatim suhi mort u mješalicu.

Obrada: Mort se nanosi čistom zidarskom žlicom ili prikladnim alatom za ravnomjerno nanošenje morta. Horizontalne fuge izvode se punoplošno do rubova. Cigla se postavlja na zidarski malter, te uravnava libelom i zidarskim konopom. Višak zidarskog morta ukloniti zidarskom žlicom. Izmiješani zidarski malter diže se kranom u kanti na radnu površinu i puni se u kadu za malter. Zidarski mortovi najefikasnije se miješaju u mješalici za zidarski mort. Kod mašinskog nanošenja obratiti pažnju na konzistenciju. Ne koristiti materijal iz već otvorenih, starih pakovanja i ne miješati s novim materijalom. Svježi malter ugraditi u roku od 2 sata.

Napomene: Ciglu i malter (pogotovo za vrijeme pauze) štititi od kiše. Prvi sloj cigle postaviti vodoravno. Neravnine ispravljati u najdonjoj fugi. Preporučuje se kontrola konzistencije maltera prilikom punjenja u kante. Kod dužih pauza u radu mješalicu isprazniti i očistiti.

Upozorenja: Detaljne sigurnosne upute možete potražiti u sigurnosnim listovima. Prije upotrebe pročitati sigurnosne listove.

Upute za pakovanje: U papirnim vrećama zaštićenim od vlage.

Skladištenje: Skladištiti na suhom mjestu (ako je moguće na drvenim paletama). Skladištenje najmanje 12 mjeseci u skladu s uredbom 1907/2006/EZ, dodatak XVII pri temperaturi zraka 20 °C i r.v.z. 65 %


Napišite vlastitu recenziju
Recenzirate:Röfix 950 zidarski mort 25/1