Ovo je demo trgovina. Narudžbe neće biti obrađene niti naplaćene. Slobodno se registrirajte i istražite mogućnosti našeg shopa.

DEKOREX fasadna boja 15/1lit

1. OPIS I UPOTREBA
Upotrebljava se za dekorativnu zaštitu fasadnih površina, zaglađenih betonskih površina, fasadnih površina obloženih ciglom i s...Pregledaj potpun opis proizvoda

49,80 KM
Dostupnost: Dostupno
SKU
805857

1. OPIS I UPOTREBA
Upotrebljava se za dekorativnu zaštitu fasadnih površina, zaglađenih betonskih površina, fasadnih površina obloženih ciglom i sl.. Odlično prijanja na stare akrilne i silikatne fasadne površine i veoma je dobre pokrivnosti.

2. SASTAV
Vodena disperzija akrilnih veziva, punila, pigmenti i specijalni dodaci.

3. NAČIN UPOTREBE
Prije upotrebe boju je potrebno promiješati. Podloga mora biti suha i čista bez ikakvih anomalija tj. podloga koja je slabo prihvaćena treba se odstraniti i sanirati odgovarajućim materijalima. Premaz nije upotrebljiv za zaštitu podova. Razlike u strukturnosti ili upojnosti nije moguće bojom odstraniti. Nanosi se četkom ili valjkom, po potrebi razrijediti sa vodom do max.10%. Podlogu obavezno tretirati DEKOREX akril emulzijom. Preporučuje se nanos u dva sloja.

4. POKRIVNOST I VRIJEME SUŠENJA
Pokrivnost je ca. 200 ml/m2 kod dvostrukog nanosa. Vrijeme sušenja iznosi 4 – 6 sati (T=20oC, rel. vl. 65%).

5. PAKOVANJE I SKLADIŠTENJE
Dostupan je u pakovanjima od 2L,5L i 15L. Dostupno u nijansama bijele te je moguće toniranje u nijansirnim sustavima.
Skladištiti u suhom prostoru na temparaturi iznad 5°C. Ne smije smrznuti.

6. ČIŠĆENJE ALATA I ODLAGANJE OTPADA
Nakon upotrebe alat odmah oprati vodom. Već osušeni alat oprati GK nitro razređivačem. Ambalažu tretirati prema uputstvu o reciklaži. Tekući otpad ne smijemo uklanjati zajedno s kućnim otpacima, prolijevati u vodu,

Napišite vlastitu recenziju
Recenzirate:DEKOREX fasadna boja 15/1lit