Uputstvo za montažu, njegu i održavanje drvenih terasa

Uputstvo za montažu, njegu i održavanje drvenih terasa


Kod postavljanja drvenih terasa, potrebno je voditi računa o:


1. Reduciranju kontaktne površine drvo na drvo Ograničiti kontaktnu površinu drvo na drvo na širinu < 50 mm i dužinu od < 150 mm. Odgovarajući držači razmaka ili sustavi za montažu smanjuju kontaktnu površinu na minimum. Na velikim kontaktnim mjestima zadržava se vlaga i za nekoliko godina dolazi do oštećenja zbog truleži.

2. Osiguravanju dobrog prozračenja konstrukcije Za optimalno prozračivanje konstrukcije treba održavati udaljenost od podloge > 150 mm, što se primjerice može postići podesivim nogama. Niže konstrukcijske visine pogoduju nakupljanju vode i vlage i za nekoliko godina može doći do oštećenja zbog truleži.

3. Osiguravanju pravilnih razmaka dasaka, oklonih komponenti i konstrukcije Razmak između dasaka treba biti najmanje 7 mm ili 6% od širine daske. Kod malog razmaka prljavština se taloži u sljubnicama, vlaga se zadržava na kontaktnim površinama i dolazi do oštećenja. Kod jakog bubrenja daske mogu se zatvoriti sljubnice i dovesti do zakazivanja sredstva za povezivanje.

4. Planiranju pada Lagani pad podupire brzo otjecanje kišnice i vode otopljenog snijega.

Mnogim drugim detaljima o kojima možete pročitati u informativnom uputstvu našeg dobavljača HASSLACHER HOLDING GmbH. Kompletno uputstvo preuzmite na LINKU.