Novosti

PROFESIONALNA DEZINFEKCIJA!

Slijedeći pozitivne primjere iz našeg grada, dana 20.03.2020. godine, izvršena je profesionalna dezinfekcija od strane Instituta za zdravlje i sigurnost hrane, u našem Centru za gradnju i uređenje doma, salonu “INTERIER” i Upravnoj zgradi.
“PERO” Zenica d.o.o. nastoji preduzeti sve potrebne mjere predostrožnosti u cilju što veće sigurnosti i zaštite naših kupaca i uposlenika.


BOSCH PROGRAM TOPLINSKE TEHNIKE U „PERU“!

Dana 05.03.2020. godine, prezentovan je program toplinske tehnike u „PERU“ Zenica d.o.o., proizvođača Bosch. Predstavnik za Bosch BiH, gospodin Almir Brčić i predstavnik prodaje/prezentator za Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, gospodin Nebojša Stojadinović, predstavili su proizvode brenda Bosch, te nova dostignuća u svijetu toplinske tehnike.

Kao vodeći evropski dobavljač proizvoda toplinske tehnike,  Bosch nudi širok spektar samostojećih i zidnih uređaja za grijanje, koji obuhvata solarne i plinske sisteme, te uređaje za pripremu tople vode. Održanom prezentacijom predstavljeni su proizvodi ovog programa koji će biti dostupni u „PERU“ u polju toplinske tehnike, poput:

  • KLIMA UREĐAJA,
  • KONVEKTORA,
  • ELEKTRIČNIH BOJLERA,
  • KOMBINOVANIH BOJLERA,
  • PLINSKIH BOJLERA,
  • ELEKTRIČNIH KOTLOVA,
  • SOLARNIH SISTEMA,
  • TOPLOTNIH PUMPI.

GAMA MEET UP

Dana 28.02.2020. godine, predstavnici “PERO” Zenica d.o.o., proizvodni inženjer Adnan Pojskić te radnici Odjela elektromaterijal, Dragan Soldo i Ahmed Durmić, prisustvovali su događaju “GAMA MEET UP”. Uspješna saradnja sa firmom Gama electronic nastavlja se uz novitete koje “PERO” prezentuje svojim kupcima. Zahvaljujemo se firmi Gama electronic na divnom druženju i radujemo se novim poslovnim poduhvatima!


Razgovori sa privrednicima

Dana, 24.02.2020. godine, u posjeti Politehničkom fakultetu bila je delegacija “PERO” d.o.o. Zenica na čelu sa direktorom Mladenom Perićem, dipl.occ. i Eminom Horić, dipl.proizv. inž. zaposlenicom u “PERU” i studenticom drugog ciklusa odsjeka Proizvodni biznis.

Sastanku su pristustovali još i doc. dr. Alan Lisica, direktor firme BH SERVIS d.o.o. i prof. emeritus Safet Brdarević.

Dekan Jašarević je upoznao goste sa Politehničkim fakultetom, njegovim odsjecima i nekom viđenju budućnosti, te sa najnovijeim opremanjem fakulteta sa edukacijskom i istraživačkom opremom.

Direktor Mladen Perić prisutne je upoznao sa radom “PERA”, njegovom djelatnošću, i proizvodnim programom, te pravcima daljeg razvoja.

U nastaku je razgovarano o mogućnostima proširenja saradnje, kroz više vidova, a posebno je interesantno uključivanje Fakulteta i osoblja u tekuće projekte “PERA”, kao i mogućnostima obavljanja praktičnog dijela nastave, mogućnostima obavljanja ferijalne prakse.

Dogovoreno je kako ima prostora za unaprijeđenje saradnje kao i njeno proširenje posebno na mala i srednja preduzeća kako u Zenici tako i u Zeničko-dobojskom kantonu


Festival domaćih rakija “Zlatni čokanjčić”

U subotu 15.02.2020. godine održan je Festival domaćih rakija “Zlatni čokanjčić”, deveti festival po redu , a drugi pod pokroviteljstvom društva SPKD Prosvjeta Zenica i HKD Napredak Zenica.
Na ovogodišnjem festivalu sudjelovalo je 55 proizvođača iz mnogih gradova BiH: Sarajeva, Teslića, Cazina, Ugljevika, Novog Šehera ,Dervente, Bijeljine,Busovače, Viteza, Travnika, Jajca, Kaknja, Žepča , Mostara , Beograda i Zenice. Sponzor Festivala, “PERO” Zenica d.o.o. predstavio je kazan za rakiju PROFESSIONAL od 120 l. Kompletan kazan sastoji se od bakarnog kotla, kape, ložišta, parovodne cijevi (lule) i hladnjaka. Za više informacija, potražite nas u Centru za gradnju i uređenje doma!


“PERO” na konferenciji “Dan PANTHEON računovođa”

Dana 29.01.2020. godine, održana je konferencija “Dan PANTHEON računovođa” u organizaciji kompanije Datalab BH, u Sarajevu. Otvarajući konferenciju direktor Datalaba BH, Nedim Pašić kazao je da su promjene jedina izvjesnost, a da su ažurnost, pravovremenost, tačnost i istinost osnovni principi koji su ostali temelj računovodstva.

Poseban naglasak je bio na PANTHEON uslugama za ePoslovanje: PANTHEON Workflow, eDokumentacija, Sigurnosna kopija i eKnjiženje, koje do krajnjih korisnika Datalab pruža u saradnji sa  partnerom, kompanijom BH Telecom.

Od 2005. godine, “PERO” Zenica d.o.o. je dio ove zajednice koja radi na digitalizaciji i njenoj primjeni, dok od 2006. godine kreće sa implementiranjem PANTHEONa. Prisustvom na konferenciji i našim učešćem posredstvom predstavnica iz odjela Računovodstvo i Knjigovodstvo, “PERO” nastavlja put digitalizacije i unaprjeđenja.

Izvor: Akta.ba


“PERO” na Sarajevo Business Forumu 2020

Dana 21.01.2020. godine, u prisustvu stotinjak privrednika sa područja Zeničko-dobojskog kantona, održana poslovna konferencija na kojoj su predstavljene mogućnosti i potencijali na 11. Sarajevo Business Forumu. Konferenciju su organizirali BBI VIP Business Club i Bosna Bank International (BBI) u saradnji s Privrednom/gospodarskom komorom F BiH, Privrednom komorom Zeničko-dobojskog kantona i Zeničkom razvojnom agencijom (ZEDA). “PERO” Zenica d.o.o., na čelu sa dipl. ecc. i certificiranim računovođom, Larisom Kadić, bilo je dio konferencije time je potvrđeno da “PERO” ide u korak sa budućnošću!


“CORPUS 3D” U PERU!

Dana 17.01.2020. godine, u sali za prezentacije “PERA” Zenica d.o.o., proizvodni tehnolog Enes Haseljić, održao je prezentaciju o programskoj podršci stolarima “CORPUS 3D” našim uposlenicima Podružnica Jajce, Maglaj i Vareš. Od sada, reznice pločastog namještaja naših Podružnica, bogatije su za novo programsko rješenje!