Ideje dekorisanja i uređenja malih prostora!

Ideje dekorisanja i uređenja malih prostora!

21 Januara, 2020 Uncategorized 0

Ima nešto posebno u tome što živite u malom, mirnom domu. Ukrašavanje prostora u kojem ste ograničeni za mnoštvo ideja, omogućava Vam da se usredotočite na njegovu funkciju. Iako razmišljate o funkcionalnosti prostora, to ne znači da Vaš dom ne može biti jedinstven i sjajan. Uz samo nekoliko korisnih savjeta, vaš mali prostor može biti lijep, funkcionalan i udoban.

1. Višenamjenski namještaj je ključan. 

Odaberite raznovrsne predmete koji mogu poslužiti za dvije ili više namjena istovremeno: stol za kafu sa dodatnim prostorom za čuvanje, drveni šank koji ujedno odvaja kuhinju od dnevnog boravka, krevet sa ladicama, multifunkcionalna pećnica, kombinovana mašina za pranje i sušenje rublja.

2. Unesite svjetlosti u Vaš prostor.

Svjetlost je bitan dio svakog životnog prostora, ali još je važnije dobro osvjetljenje kada živite u malom prostoru. Osiguravanje da vaše sićušno područje bude dovoljno osvijetljeno, pomoći će da Vaš dom djeluje otvorenijim, prozračnijim i ugodnijim. Prirodno svjetlo je najidealnije, ali ako to nije dostupno, pokušajte dodati dobru rasvjetu kao i nekoliko stolnih ili podnih svjetiljki za ambijent.

3. Da li ste razmišljali o vješanju predmeta na zid? 

Prazni zidovi mogu biti savršeno mjesto za čuvanje stvari, a koji će dati vašem domu jedinstven šarm – bez da ubacujete neki ormar ili zauzimate prostor na podu. Na sličan način možete iskoristiti i vrata. Ukoliko ste osoba koja voli da sve uradi sama, ovo može postati vaš omiljeni “Uradi sam” projekat.

4. Prigrlite minimalizam. 

Manje je više, a posjedovanje malog stana može biti i prednost: manje čišćenja, manji troškovi i ugodnija atmosfera. Pošto će vas nedostatak prostora natjerati da raščistite i da potpuno razmislite o novim kupovinama, možda ćete otkriti da posjedovanje manjeg prostora pomaže da živite više sretno i slobodno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *